IoT – skal du eller skal du lade være..?

Skal dit hus eller din bil på internettet – altså være smart og forbundet, så bilen selv kan bestille service på værkstedet eller så du kan låse op for håndværkeren, selv om du er på arbejde? Så er svaret IoT.
Over det næste korte stykke tid, vil jeg beskrive hvordan man helt overordnet kan minimere risikoen for, at ens IoT ting bliver et sikkerhedsproblem. Du har måske hørt eller læst forskellige forudsigelser om et forestående armageddon, som stammer fra dårligt sikrede, men smarte og internetforbundne enheder, også kendt som ”Internet of Things”, eller IoT-enheder. Men med omtanke går det altså ikke helt så galt…
 
Løst defineret er enhver gadget eller enhed, som f.eks. sikkerhedskameraer, routere, printere, lyspærer, varmepumper, solcelleanlæg og ure der forbinder til internettet, en IoT enhed. Desværre har vi ofte oplevet, at de færreste reelt ved, hvordan disse enheder sikres – bare se hvordan det forleden kom bag på folk, at deres internet-forbundne smarte netværksharddiske kunne vise alle andre vej til kundeinformationer, personaledata, økonomioplysninger m.m. Og så har vi ikke engang fokuseret på de mere følsomme private informationer…
 
Både i 2016 og 2017 var der angreb fra massive botnets, der udelukkende bestod af hackede IoT-enheder, samt læk af data, hvilket fik mange eksperter til at advare om en ganske alvorlig risiko ift. IoT, internet-sikkerhed og privacy. Men – heldigvis behøver IoTs fremtid ikke være helt så dyster, som man kunne frygte.
Læs med det næste stykke tid og få nogle generelle råd til hvordan sikkerhedsproblemerne kan begrænses.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *