Mobilt bredbånd – lidt mere end bare hastighed…

Internet hastighed (Mbit) er én ting – internet dataforbrug (MB) en helt anden, når du bliver nødt til at anvende en forbrugsbegrænset løsning som f.eks. mobilt bredbånd.

Ved du hvor meget data et afsnit Vikings sluger? Og kan du uden forbehold lade dit barn streame Ramasjang i timevis i sommerhuset? Det er ikke altid nemt at vide, hvilke tjenester, der forbruger mest data, så her er en oversigt, der kan hjælpe med at give et overblik

Det “koster” dit internet forbrug…

Facebook: Facebook er både video, billeder og tekst. Det kan derfor være svært at sige præcis, hvor mange MB data, du bruger. Man skyder dog ikke helt over målet, hvis vi antager, at en halv time på Facebook “koster” ca. 25 MB data.

Netflix: Netflix bruger ca. 1000 MB (1 GB) data pr. time, hvis du streamer serier/film i standardopløsning. Vælger du derimod foretrækker at se serier/film i HD-format, så “koster” det ca. 3 GB pr. time. Husk du selv kan vælge en lavere opløsning, for på en smartphone eller tablet kan det være svært at se forskel i kvaliteten. Det vil til gengæld være noget helt andet på en 65 tommer HD skærm.

Spotify: Som på Netflix, kan du også her justere lydkvaliteten, så du undgår at bruge for mange MB pr. sang. Hvis du vælger standard-kvaliteten, vil du forbruge 100 MB data pr. time, du hører musik på Spotify.

Youtube: Afhængigt at kvaliteten kan et videoklip bruge op mod 100 MB data. På en tablet eller smartphone “koster” minut ca. 5 MB data.

Instagram: Upload af billeder og film sluger en del data, så regn med min. 2 MB til et billede og mere til film i høj kvalitet.

E-mail: Størrelsen på en e-mail  afhænger af, om der vedhæftes billeder, dokumenter osv. Er e-mailen uden vedhæftninger kan der for 10 MB data læses ca. 100 e-mails.

Surfing på nettet: Her “koster” det afhængigt af, hvad du surfer efter. Ser du mange videoklip, forbruger du selvfølgelig mere data end hvis du “googler” efter madopskrifter. En halv times (normal) surfen “koster” ca 25 MB.

Navigation: Navigation er pr. definition dyrt, men kan være nødvendigt. I stedet for at være online hele tiden, så husk at du kan downloade et kort i Google Maps, hvilket vil være en fordel at gøre hvor der er trådløst netværk (WiFi) – f.eks. hjemme, på hotellet, i ferielejligheden eller sommerhuset.

Højgaard IT leverer selvfølgelig også mobilt bredbånd, tablets, smartphones, netværk, sikkerhed og meget, meget mere. Du er velkommen til at kontakte os, for at høre mere om hvordan vi kan hjælpe dig.

God sommer!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *