Hvad er en Chromebook? Forstå Chromebook på 5 min…

Hvad kan en Chromebook? Kører den Windows? Kan jeg bruge Office? Kan man spille på en Chromebook? Læs vores blog, hvor vi i 5 korte opslag gør dig klogere…

Chromebook er en serie af meget billige bærbare computere, som i nogle tilfælde kan erstatte en Windows- eller Mac-computer på studiet eller i hjemmet.

Chromebooks fås i mange forskellige mærker – blandt andet Lenovo, Dell, Asus, HP og Samsung. Grundlæggende er hardwaren forskellig, men softwaren er ens.

Chromebooks er bærbare computere, som er baseret på Googles styresystem ChromeOS (ligesom Microsoft har et syresystem der hedder Windows). ChromeOS er, helt basalt, en særlig version af Android sat sammen med en skærm, en touchpad, nogle USB-porte og og et tastatur.

ChromeOS kører alle de apps, som du finder i Google Play Store. Du kan dermed IKKE installere software (apps), der er udviklet til Windows eller macOS. De programmer som du vil bruge, skal altså hentes i Google Play-butikken.

En Chromebook har begrænset processorkraft og lagerplads. En Chromebook med 2 GHz CPU og 64 GB lagerplads, er ikke unormalt. Det er dog heller ikke et problem, da dine dokumenter, billeder osv. ligger i skyen.

De lave specifikationer bidrager til, at maskinen holder strøm i rigtigt lang tid. Almindeligvis kan de fleste Chromebooks undvære en oplader i 8-10 timer, selv om du både bruger YouTube, Facebook og meget andet :-)

Læs med videre næste uge, hvor vi beskriver fordele og ulemper ved Chromebooks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *